udruga rekreativaca, planinara i izletnika

Akcije uređenje puta prije pohoda

TIM 1 radne akcije u subotu 19. kolovoza u Saborskom oko L. Jesenice. Čišćenje na dijelovima staze gdje je vegetacija prebujna i ometa ugodnu šetnju. Ovaj tim je imao za zadatak dio staze od mosta pa lijevo kroz šumu do pećine Lica Isusova. Željko Dumenčić (prvo on, jer je jadan bio sam) sa dvije vrijedne ženske: Ivana Matovina i Milica Kraguljac . Ekspresno su završili posao, pa su si još uzeli posao da potpale vatru za roštilj s kobasicama i trimerom urede bliži okoliš lovačkog doma.

TIM2 i TIM1, ukupno sedam voljnih članova radne akcije na dijelovima staze IZVOR VODA gdje je vegatacija puno jača, i gdje je povoljnije za rast, od nogu rijetkih šetača koji sebi ugaze usku stazicu. Iako je TIM1 trebao biti ovaj što je jači, što ima četiri osobe u sastavu, postao je ovaj što ima dvije ženske osobe.

Mi četiri muškarca postadosmo TIM2 i nakon kave i dogovora mi se uputismo na dio staze koji od puta vodi prema Vrilcu i Bukovači. Prosijecali smo malo povišeniju stazu iznad onog dijela gdje je put usječen i stalno je vlažan jer voda dolazi iz zemlje i tijekom najsušnijih mjeseci. To smo uspješno i brzo završili pa smo produžili dalje i uredili Vejnovac, izvor koji je sav zarastao i oko njega smo dobro raščistili cijeli krug. I još treća točka rada bio je onaj strmi spust gdje je nekada bilo povezano uže, ali ga je netko ukrao. sada smo stavili jedno suho deblo smreke i nekoliko ljeskovih te rasjekli prebujne ljeskove grmove.

Tada je usijedio poziv TIM1-a da se vatra u roštilju razgorjela i da je dosta rada. Odradili smo još malo dok nismo potrošili benzin i ulje u motorki (3. točenje) i polako prema nazad na druženje. TIM2 su bili Zvonko Anušić, Milan MatovinaJosip Anušić i Mića. Norma je prebačena 100% odaziv ljudi na akciju 200%. Pozovem dvoje, a oni nađu po još jednoga i dovedu sa sobom. Hvala svima.

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)