udruga rekreativaca, planinara i izletnika
Izvor voda

7. pohod Izvor voda u Saborskom bit će 31.8.2024.

Ovogodišnji pohod, kao i oni prethodni bit će zadnju subotu u kolovozu, ove godine to je datum 31. Satnica i plan pohod istovjetan prošlogodišnjem.

Satnica i programa pohoda po Planinarskom putu „Izvor voda”

  1. Od 9 do 10 sati okupljanje, prijave sudionika, društava i pojedinaca kod župne crkve Sv. Ivana Nepomuka.
  2. U 10 sati bi počeli skromnim programom otvaranja pohoda: odavanje počasti poginulim braniteljima i civilima kod spomenika „Ranjena golubica” uz paljenje svijeće od strane organizatora, te pozdrav organizatora i načelnika općine g. Marka B., i drugih koji to žele.
  3. 10.30 sati – početak pohoda. Prema kapelici Rođenja BDM, spomeniku kulture, zatim Križevac na Alanu (748mnv), a onda spuštanje prema izvorima: manjemu Kuk i Veliko vrelo rijeke Jesenice ili Zelenke (narodni naziv), gdje su i kraća zadržavanja.
  4. Odlazak do Malog vrela Jesenice i obližnje pećine „Lice Isusovo”.
  5. dolazak pred lovačku kuću LD Kuna najkasnije oko 15 sati.

Kod lovačke kuće završavamo pohod. Ovdje će biti poslužen ručak, grah, koji pripremaju domaćini. Moguće se i okupati u Jesenici. Prošle godine kiša nas je pošteno okupala, na kraju, to nikome nije smetalo. Družimo se do mile volje i zabavljamo. Vozači automobila prebacuju jedni druge do parkiranih auta kod crkve (oko 3km) i dolaze nazad kod lovačke.

MOLBA ili NAPOMENA molim sve planinarke i planinare da u svojim ruksacima ponesu one aluminjske ili PVC posude i pribor za jelo koji se peru i ponovno koriste. Čaše vam lupkaju po ruksaku, unutra još dodajte i neki čvrsti tanjur i žlicu. Svi planinari u svojim statutima imamo zapisanu ekološku komponentu, pa hajdemo je i ovako, u temelju, provoditi. Vode za pranje ima. Hvala.

Prijave grupa koje dolaze na pohod do zadnje srijede pred pohod, na facebook mesenger, mobitel 098434293 ili e-mail: anusic(at)gmail