udruga rekreativaca, planinara i izletnika
Blaćansko jezero

Mala Kapela – mali izlet, mali ljudi, velika radost

Lijepa rujanska nedjelja (19.9). Pokupio po Plaškom tri dječaka, po jedan iz prvog, drugog i trećeg razreda, a jednoga s bakom, i pravac Mala Kapela, područje Plaške Glave. Polazak s jezera Kosovac koje još uvijek mami da se malo đipim u njega, ali neka, idemo se mi kupati u znoju lica. Mali krug preko kamenite strane “Amfiteatar” do lokacije Tron, gdje imamo jednostavnu nadstrešnicu i tu je duži odmor uz objed, osvježenje i igru maštaonicu naših dječaka.

Ovaj puta plod mašte je bilo nešto što je šuškalo, iza drveta je čučao Nešto, pa smo dozivali Neštoa da javi i dovikivali smo mu da se nas ne boji, ali se on nije odazivao. Kada smo završili sa sendvičima, keksima, a mi odrasli i s kavom, trebalo se pripremiti za povratak, bijeg pred mrakom.

Nastavili smo dalje, suprotno od pravca iz kojega smo došli, tzv. kružno kretanje i opet povratak na jezero Kosovac. Lijepo provedeno vrijeme s neskrivenom radošću trojice mušketirčića i nas dvoje odraslih koji smo uživali u njihovom društvu.

Drugi dio slika je od jučer (25.9.) kada smo malo popravljali markaciju i čistili stazu od Vrška prema Plaškoj Glavi. Prije posla, na početku, kojih sat vremena s vidikovca na Vršku, guštanje u pogledu na Blata i suho dno, sada livade, jezera Begovac, te planina Plješivice u daljini.

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)