udruga rekreativaca, planinara i izletnika
Alan - Saborsko 748.2 mnv

Uređenje staze i dopuna markacije

Subotnja akcija čišćenja dionice planinarskog puta IZVOR VODA do izvora Kuk. Na akciju se odazvalo nas četvero: Milica Kraguljac, Joja Vučija, Darko Sertic i ja, i za tri sata napravili planirani posao: pokosili onu visoku bujad do Vukovića kuće i nakon nje. Zatim na izvoru Kuk uredili i prokosili drugi pravac za odlazak. Niti 10 metara prokrčenih i uređenih, a znatno ljepše za nastavak hodnje nakon Kuka. Tu smo se nagradili dužim odmorom. Povratak i popravak po potrebi. Ispod Alana saborčanska ekipa je otišla svojim poslom.Plaščanska ekipa, tj. Mica i ja ostali smo odraditi posao markacije prema i s Alana od livada.

Još u srijedu smo Mario Ornik i ja postavili dva stupića sa putokazima i nekoliko plastičnih markacija, a danas smo još okresali i pofarbali nekoliko borića. Naime, na ovoj dionici čuli smo da planinari teško uočavaju narednu markaciju i da su česta lutanja, ode se nekim traktorskim tragom i izgubi se markacija, pa se mora vraćati nazad. Sada je šareno kao u NewYorku. I ovo smo relativno brzo završili.

A onda kod Ive Rave i Javorka Kožić na kavu, kekse i rakijicu.

Nakon toga na betonski most na Zelenku gdje uklonjena divlje postavljena prikolica s pčelama zahvaljujući načelniku Marku i Željku Dumenčiću, pčelaru. Prošli smo još malo naprijed uz onaj put kojim teče potočić Repuv pokositi trimerom onu kraću dionicu do ulaska u šumu odakle se dalje ide prema stijeni i pećini Lice Isusovo i Malo Vrelo Jesenice.Posla ima još malo, javit ću se ovih dana za još pomoći u radnoj snazi.

Za kraj kraći obilazak Kneževića benta ili brane. Mislim da su ribari postavili ustave na malom otvoru kako bi više vode odlazilo na mjesta gdje su nekada bila vodenička kola.

Baš je lijepo u ovom kraju. Vidimo se na četvrtom po redu pohodu 28.8.2021.

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)