udruga rekreativaca, planinara i izletnika
PD Nikola Tesla u Saborskom

PD Nikola Tesla u obilasku IZVOR VODA

I danas 14.10. Na stazi #izvorvoda Izvor voda, Saborsko, dosta živo, planinari love svaku zraku sunca miholjskog ljeta i uživaju u idealnim uvjetima za planinarenje. Istovremeno tu je i nada u jednako pogodnoj jeseni. Evo i mene s ekipom PD Nikola Tesla iz Zagreba, njih 15 stiglo je u četiri automobila. Putem smo sreli još dvije manje ekipe u hodnji i trčanju.

Odlični vremenski uvjeti, lagani jesenji ugođaj kulise od letećeg lišća kada zapuhne povjetarac i njegovo šuškanje pod nogama. Temperatura ugodna, svi smo u kratkim majicama. Prošli smo cijeli krug, polako guštajući, bez preše i žurbe. Zastali smo kod svake gljive ili neke biljke. Među hodačima je puno vrsnih poznavatelja biljnog svijeta, na čemu im zavidim.

Svi izvori su u “pogonu”, svi curkaju i kako dolazimo do kojega tako se i osvježavamo friškom vodom. Zastanemo pomalo, a duži odmori su bili na Kuku, Velikom Vrelu Zelenke i kod lovačke kuće LD Kune. A onda zadnji teži napor uz Bukovaču, ali prvo se natankali vodom na Vrilcu i polako.

Na vrhu problemi s markacijom zbog sječe šume, lako za mene ja znam, ali samostalni hodači se služe GPS tragom.

I za kraj kava i rakija, aronija i sok od bazge, kod Javorke i Ive Jolinog. Ispalo je da se svi od nekuda poznaju, ali trebalo je pohvatati konce, pa je nastala glasna rasprava sijedih glava dok su se sjetile. Hodnje oko šest i pol sati. Čistog užitka, prave i zdrave rekreacije, za osvježiti i okrijepiti i duh i tijelo. Posebno.

Više fotgrafija na poveznici.

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)