udruga rekreativaca, planinara i izletnika
Hodnja planinara preko Alana u saborskom

IZVOR VODA – peti pohod u dobrom raspoloženju i pod jakom kišom

S današjeg pohoda u Saborskom po planinarskom putu “Izvor voda” i ove godine ćemo ponijeti lijepe uspomene. Sve je počelo lijepo i sunčano, blagoslovljeni i nasmijani. Nas oko stotinu započeli smo hodnju molitvom kod spomenika žrtvama rata, dobili blagoslov vlč. Brune i krenuli prema Alanu (748mnv). Na Alanu – Gladnom brdu zajedničko fotografiranje i onda nastavak prema izvorima, prvo Kuk, pa Veliko vrelo i dalje.

No, jedva da smo obišli dva izvora iz zemlje, dok se nije otvorio “izvor s neba”. Iskusili smo pravu ljetnu kišu, toplu i ugodnu, koja nas je promočila do gole kože. Nije bilo ugodno šljapkati kada su nam se cipele napunile vodom, ali opet dobro. Neki su obnovili iskustvo, a neki su prvi puta iskusili pljusak na terenu. Ništa strašno, rekli bi Ličani: “Tko smoči, Taj i osuši.”

Hvala svima koji su se odazvali pozivu i došli na druženje u Saborsko, pojedincima kojih je najviše bilo iz Saborskog, te planinarskim društvima: PD Medvednica koji su s nama od prve godine kao i PD Željezničar, HPD Matica svi iz Zagreba. Iz Like i Gacke s nama su bili PD Gromovača iz Otočca, PD Lisac iz Gračaca. U knjigu posjeta je upisano i ovo: Obitelj Vuković, 11 članova: saborsko, Rijeka, Munchen i Biljevina. Jedan Špehar iz Australije teškom mukom je prepoznao svoju rodicu Mariju Sertić iz Njemačke, na ovome pohodu ponovno su se povezali i podijelili obiteljske uspomene. Svima hvala na dolasku, i ovima iz Australije i Njemačke, Kanade i Rusije. Hvala i roditeljima male jednogodišnje Dore koji su obiteljski bili u pohodu. Dora je bila najmlađa planinarka, a najstariju nismo smjeli tražiti, jer dame se ne pita za godine.

Hvala mladom župniku vlč. Bruni koji tek što je pristigao na ovu dužnost, za svoj prvi blagoslov imao je nas, i to je velika čast. Hvala svim Saborčanima koji su se vrijedno uključili u pripremu dočeka gostiju. Hvala Ani Bubić koja svake godine dolazi iz Zagreba u svoje Saborsko i redovito nas daruje umjetničkom slikom, a ove godine sliku su dobili načelnik Marko i Josip kao organiizator. Hvala vodstvu Općine Saborsko koja je financijski pomogla ovaj pohod, iće i piće, i što su bili s nama u koloni i načelnik Marko Bićanić i predsjednik vijeća Željko Dumenčić. Hvala kuharici Ivanka Kovačić na izvrsno skuhanom grahu. Veliko hvala Mario Ornik , majstoru fotografu i snimatelju ovih fotografija, njegove su slike ispod ovoga članka. I još jednom VELIKO HVALA svima, hvala na dolasku i dobrom raspoloženju.

Web galerija fotografija iz “pera” Mario Ornik nastale na ovome pohodu. Hvala Mariu, a vi napravite klik na sliku da se uvećaju i prepoznajte sebe i slobodno se poslužite.

Leave a comment

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)