udruga rekreativaca, planinara i izletnika

URPI Mala Kapela – Plaški

Poštovani posjetitelji, namjerni ili slučajni, nalazite na stranici male lokalne udruge za aktivnosti u prirodi, rekli bi danas OUTDOOR aktivnosti. Osim što smo i sami česti posjetitelji na nekim lijepim i uređenim lokacijama, mi se također trudimo pružiti neko novo iskustvo svima koje put donese u ove krajeve. U svome petogodišnjem postojanju URPI, odnosno članovi radili su na par projekata, lokacija u prirodi, kako bi i nama i vama bile ugodne za posjet. Kontakt podaci su na ovoj slici gore.

Ponosni smo na veliki posao uređivanja i markiranja Planinarskog puta IZVOR VODA u Saborskom. Na tom poslu osim naših članova sudjelovali su i mještani Saborskog.

Planinarski put po sjevernim obroncima Male Kapele ili bolje rečeno niz vrhova Gradina, Plaška Glava, Vršak i Strmac, u ovome trenutku je velikim dijelom markiran, nedostaju još obavijesne ploče za strtne točke i manja uređivanja. Ovim putem i sada je moguće prolaziti uz vođenje ili samostalno uz prosječno poznavanje karte.

Treći projekt nam je Vrelo Dretulje. I tu smo ostavili puno vremena na krčenje, košenje, uređenje, postavljanje klupa i stolova, popravljanje pješačkoga mosta (već je potrebna rekonstrukcija) prema Malom Vrelu Dretulje i Međeđaku.